Οι δράσεις του 1ου Πειραματικού Λύκειου Αθήνας «ΓΕΝΝΑΔΕΙΟ»

σε συνεργασία με το ΕΚΦΕ Ομόνοιας

Γίνε γιατρός έστω και για λίγο. (Πείραμα επίδειξης)

Έχοντας φτιάξει μία προσομοίωση τμήματος του ανθρώπινου εγκεφάλου και χρησιμοποιώντας απλά υλικά ανιχνεύουμε κύτταρα με διάφορα προβλήματα (π.χ. καρκινικά κύτταρα). Στη συνέχεια αφού έχουμε εντοπίσει τα σημεία με την ασθένεια επεμβαίνουμε με φάρμακα ώστε να τα καταστρέψουμε και να θεραπεύσουμε τον άρρωστο.

Πώς ανάβει ένα λαμπάκι led με ροδέλες και νομίσματα; (Πείραμα επίδειξης)

Συνδυάζοντας κατάλληλα λίγο χαρτόνι, ροδέλες ψευδαργύρου και χάλκινα νομίσματα ας προσπαθήσουμε να κατασκευάσουμε ένα γαλβανικό στοιχείο που θα παράγει ρεύμα ικανό να ανάψει ένα λαμπάκι led. Η δραστηριότητα αυτή απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού σχολείου έως και μαθητές της Γ Λυκείου, όπου η κεντρική ιδέα αποτελεί για πρώτη φορά ύλη στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Πώς διασπάται το νερό με πινέζες; (Πείραμα επίδειξης)

Χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό μπουκάλι, μια εννιάβολτη μπαταρία και δύο μεταλλικές πινέζες μπορεί το νερό να διασπαστεί σε οξυγόνο και υδρογόνο. Σκοπός του πειράματος αυτού, που ονομάζεται ηλεκτρόλυση, είναι να παρατηρήσουμε ποιο από τα δύο χημικά στοιχεία που αποτελούν το νερό διασπάται σε μεγαλύτερο ποσοστό, ώστε να εξηγείται ο χημικός τύπος του νερού.

Όλες οι δράσεις απευθύνονται και σε παιδιά και ενήλικες

2019-09-15T11:37:13+00:00Αύγουστος 27th, 2019|other-institutions|
This website uses cookies and third party services. Ok